Cenové podmínky   Technické podmínky   Terminologie     Klasifikace     Kontakty

TP 800-731 Ústřední vytápění

06 –Podlahové vytápění

Přípravné práce

Vysekání rýhy do průřezu 70x70 mm a kapsy do rozměrů 70x70x70 mm ve zdivu z cihel a tvárnic. Vysekání rýhy a kapsy jakéhokoliv rozměru ve zděných příčkách. Vysekání prostupu průřezu do 0,0225 m2 ve zdivu z cihel a tvárnic. Vysekání kapsy do 100x100x50 mm pro osazení „normalizovaného uložení“. Vysekání prostupu průřezu do 0,0225 m2 ve stropech z betonu a železobetonu. Vysekání manipulační kapsy pro osazení armatur a tvarovek potrubí vedeného těsně u zdiva.

Osazení „normalizovaného uložení“

Přivařením na ocelové konstrukce staveb. Zazděním, zabetonováním nebo zalitím. Hmoždinkami s jejich dodáním včetně vyvrtání otvorů pro osazení hmoždinek. Nastřelením včetně dodání hřebíků a nábojek. Dodání a osazení materiálu upevňovacích bodů (špalíky, hmoždinky, svary apod.).

Dokončovací práce

Zazdění nebo zabetonování prostupů průřezudo 0,0225 m2 ve zdech a stropech pohledové plochy bez opravy omítek. Podlití kotlů po jejich osazení a vrovnání betonem. Dodávka polotovarů technologické pomocné stavební výroby. Zkouška těsnosti podle čl. 134 písmene e), ČSN 06 0310. Proplach jednotlivých částí topné soustavy a zdrojů tepla.

Podlahové vytápění teplovodní

Podlahovým vytápěním teplovodním se rozumí dodávka a montáž podlahového vytápění teplovodního osazeného na kari síť, na desku s terči, na extrudovaný polystyrén, na vodící lišty nebo na systémovou desku. Obsahem standardu je i výběr materiálu, pokládka topného potrubí dle jednotlivých typů podlahového vytápění a způsobu uložení (na síť, vodící lišty, systémové desky). Pokládka okrajových těsnících pásek, odrazové fólie a držáků trubek, montáž rozdělovačů a regulátorů.

Podlahové vytápění elektrické – topné rohože

Podlahovým vytápěním elektrickým topnými rohožemi se rozumí dodávka a montáž elektrických topných rohoží (bez úpravy podkladu a zastěrkování). Obsahem standardu je rozměření, popřípadě rozkreslení plánku s vyznačením umístění rohože včetně umístění studeného konce a koncové spojky, montáž ochranné trubice pro senzorový kabel k termostatu a pro připojení studeného konce kabelu, montáž podlahového teplotního senzoru, očištění povrchu, lepení fólií, montáž regulátoru, ověření odporu a izolačního odporu, seřízení regulace a ovládání.

Podlahové vytápění elektrické – topné kabely

Podlahovým vytápěním elektrickým topnými kabely se rozumí dodávka a montáž elektrických topných kabelů v betonových nebo dřevěných trámových podlahách a pro ochranu ploch od ledu a sněhu (chodníky, nájezdy, schodiště, parkoviště apod.) bez podkladních a krycích konstrukcí. Obsahem standardu je montáž drátěné sítě, položení upevňovacích pásů, uchycení termokabelu (interval cca 50 cm), připevnění pomocí lepící pistole (interval cca 30 cm, vyřezání otvorů v trámcích a vyplnění Al fólií (popř. jiným nehořlavým materiálem), položení ochranné trubky pro senzorový kabel k termostatu a pro připojení studeného konce kabelu, montáž termostatu a pokojového (podlahového) senzoru, ověření odporu a izolačního odporu, seřízení regulace a ovládání.

© RTS, a. s. | Lazaretní | 615 00